mandag den 8. april 2013

Hvad er fysik, og de vigtige teorier?

Hej igen!                                                                                                       Mandag d. 8. April.

Siden sidst, har vi haft weekend - ellers har vi egentligt ikke lavet det helt store, udover at være flittige i skolen, som vi jo altid er.
Sidste gang fortalte vi lidt om fysik eksamen, og i dag skriver vi lidt om, hvad fysik er, og lidt om dens vigtigste teorier.

Jamen, hvad er fysik så? - For at være enkel, så er fysik det modsatte af biologi - Biologi er læren om ”levende” organismer såsom dyr og planter mm. – Hvor fysik er læren om ”døde” ting såsom verdensbilledet, energi, lys og lyd.

Nu for at lave en tidslinje, så det er let at forstå, omkring fysikkens tidsperioder.


I fysikkens middelalder levede Aristoteles ca. 350 før Kristus, og var manden som fik bekræftet sin opfattelse om, at verden bestod af de fire elementer, altså luft, jord, vand og ild. Dette beviste han med noget så simpelt som et stykke træ og noget ild.
På samme tid levede filosoffen Democrit som mente, at alle stoffer var delt i partikler som ikke kunne gøres mindre.

I fysikkens middelalder beregnede man ikke teorierne, men udførte blot observationer
Klassisk fysik begyndte omkring 1600’tallet sammen med Galileo Galilei. Galileo var manden der fastslog sammenhængen mellem faldtiden og faldlængen, som førte ham til overvejelser omkring accelerationen i et legeme. Newton førte disse resultater videre og kom frem til teorien bag tyndekræften. Man begyndte på systematiske eksperimenter og indføre matematik i fysikken, der betød, at man begyndte at regne på at få svaret i stedet for kun at ”tænke” det.

Den moderne fysik begyndte i 1900’tallet med relativitetsteorien og kvantemekanik. I denne tid levede Albert Einstein, som viderearbejdede med teorien bag lysets hastighed, og færdig gjorde den. Derudover udviklede han relativitetsteorien 

 
I dag mangler vi forresten Annesofie - HVOR ER DU?????? 

Det var alt for i dag - Vi ses snart! 

- CEA.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar